توزیع مکمل پنجاه هزار واحدی ویتامین D در بین کارکنان ستادی مرکز بهداشت بیرجند

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بیرجند
با توجه به دستورالعمل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت مبنی بر استفاده ازویتامین های  A,C,D برای افزایش  ایمنی و مقاومت بدن درمقابل ویروس های بیماری زا مانند کرونا واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت بیرجند اقدام به توزیع 150عدد پرل ویتامین D 50000 واحدی به همراه پمفلت آموزشی تغذیه و کرونا در بین کارکنان ستادی مرکز بهداشت بیرجند نمود.

-          بجدی مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در این رابطه با اظهار اهمیت مصرف مکمل های های غذایی در رژیم غذایی روزانه گفت: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن می بایست روزانه از منابع غذایی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن ، انواع کلم ، گل کلم ، گوجه فرنگی ، جوانه های گندم ، ماش و شبدر ، انواع مرکبات (لیموترش ، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج)، کیوی و دیگر میوه ها و سبزی ها استفاده شود.

بجدی با اشاره به اینکه پیاز خام و شلغم حاوی ویتامین C می باشد گفت: می توان روزانه همراه با غذا یا در تهیه سوپ یا آش از شلغم استفاده کرد.

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت بیرجند در رابطه با  نقش ویتامین E  و A در تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: بهتر است به صورت روزانه از منابع غذایی ویتامین A (منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج ، کدو حلوایی ، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ ، شیر و لبنیات) و منابع غذایی ویتامین E (روغن های مایع مانند کانولا ، گلرنگ ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود و از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور ،انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری گردد.

بجدی با تاکید بر مصرف روزانه از منابع غذایی ویتامین D ( ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) ، منابع غذایی حاوی آهن و روی (گوشت قرمز ،مرغ و ماهی ، تخم مرغ ، انواع سبزی ها، حبوبات ، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل) ،منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی ها برگ سبز و میوه ها ، شیر و لبنیات ، انواع گوشت ها ، زرده تخم مرغ ، غلات سبوس دار ، حبوبات مانند نخود ، انواع لوبیا ، عدس ، باقلا ، لپه و ماش و مغزها و مصرف 6-8 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه را برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسایر موثر دانست.

-          مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در رابطه با توصیه های تغذیه ای در بیماری های تنفسی گفت: مصرف روزانه کربوهیدرات ها ، به منظور تامین بخش عمده انرژی و برخی از مواد مغذی ضروری است.این کربوهیدرات ها به دو شکل ساده و پیچیده دسته بندی می شوند که مصرف انواع کربوهیدرات های پیچیده از جمله برنج ، انواع نان سبوس دار (جو و سنگک ) و ماکارونی ترجیحاً سبوس دار ، رشته و غلات صبحانه ، سبزی ها و میوه ها توصیه می شود.

-          وی با اشاره به اهمیت مصرف 4-6 وعده غذایی کوچک و با حجم کم در طول روز به جای مصرف 2 تا 3 وعده غذایی حجیم در بیماران دارای مشکلات تنفسی گفت: به منظور ایجاد حرکت آزادانه دیافراگم به سمت بالا و پایین لازم است از این دستور غذایی پیروی گردد.

-          بجدی همچنین مصرف برخی مواد غذایی خام که منجر به نفخ شدید و اختلال در تنفس می گردد را در این بیماران منع نمود و اظهار داشت غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند به ایجاد تورم و التهاب قسمت های مختلف بدن و از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود که لازم است مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد سدیم  مانند انواع کنسروها و شوری ها و غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس باید محدود شود.

مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در رابطه با توصیه های تغذیه ای در بیماری های تب دار نیز گفت: عفونت ها منجر به افزایش متابولیسم بدن ، تجمع مواد سمی در بدن ، اختلال در تعادل آب بدن ، اختلال گوارشی، انهدام پروتئین های نسوج که حاصل آن دفع ازت از بدن است ، می گردد که لازم است در مراقبت تغذیه ای بیماری های عفونی اولویت با تامین انرژی ، پروتئین ، ویتامین ها و املاح باشد.

بجدی با اشاره به اینکه درمرحله حاد بیماری و هنگام تب ممکن است سدیم و پتاسیم به مفدار زیادی و به صورت عرق از بدن دفع شود، عنوان نمود، مصرف سوپ حاوی نمک برای جبران سدیم ضروری و رژیم غذایی حاوی میوه (موز، آلو، زردآلو ، طالبی ، کیوی ، پرتقال )، سبزی ها (اسفناج ، جعفری ، لوبیا ، سبوس گندم ، هویج ،کدو حلوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی )، شیر و ماست برای تامین پتاسیم توصیه می شود.

وی با بیان اینکه در یک فرد بیمار میزان نیاز به پروتئین افزایش می یابد گفت:  تامین پروتئین روزانه به ویژه از منابع حیوانی مانند : انواع گوشت های کاملاً پخته شده (قرمز، مرغ ، ماهی ، طیور)، انواع لبنیات پاستوریزه (پنیر،شیر ، ماست ، کشک و دوغ) و تخم مرغ (کاملاً پخته و سفت شده)  در این موارد توصیه می گردد.

مسوول واحد تغذیه مرکز بهداشت بیرجند در رابطه با  مصرف سیر ، زنجبیل و سایر مواد غذایی توصیه شده اگرچه به دلیل ترکیبات خاصی که دارند می توانند در مقابله با عفونت های باکتریایی و ویروسی مفید باشند عنوان نمود  شواهدی مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد و بزرگ نمایی اثرات مفید سیر ، زنجبیل و سایر مواد غذایی و مصرف بی رویه آنها می تواند پیامد های نامطلوبی بر متابولیسم بدن و تداخل در جذب و تاثیر داروها و مکمل های تجویز شده داشته باشند.

درپایان بجدی مصرف کافی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی که نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری دارد مانند :

-          منابع غنی از پروتئین : منابع پروتئین به خصوص حیوانی مثل : ماهی،مرغ و گوشت قرمز به شرطی که کاملاً پخته شده باشند.

-          منابع غنی از امگا-3 مانند : ماهی، روغن کانولا یا کلزا و گردو

-          منابع غنی از ویتامین A مثل : تخم مرغ و میوه ها و سبزیجات زردرنگ

-          منابع غنی از ویتامین D از جمله : ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ

-          منابع غنی از ویتامین  E ،که  مغزها مانند بادام ، بادام زمینی ، فندق و روغن های گیاهی از این جمله اند.

-          را برای پیشگیری و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه نمود.

 

 

 

 

 

 


 

منبع:
مرکز بهداشت شهرستان بیرجند
تعداد بازدید:
174
تاریخ:
1398/12/17
امتیازدهی
میانگین امتیازها:5 تعداد کل امتیازها:1
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
 
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
كليه حقوق اين وب سايت متعلق به دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني بيرجند مي باشد.
Powered by DorsaPortal