مركز بهداشت شهرستان بيرجند
بيماري هاي غير واگير علت اصلي مرگ و مير و ناتواني در گروه سني 70-30 سال درجهان
بيماريهاي غيرواگير علل اصلي مرگ و مير و ناتواني بخصوص در گروه سني 30-70 سال در جهان ميباشند گفت:60% علل مرگ و 43% بار جهاني بيماريها مربوط به بيماريهاي عمده غيرواگير ميباشد.
fبه گزارش روابط عمومي مركز بهداشت شهرستان بيرجند
وي در ادامه با اشاره به وابستگي مستقيم چهار بيماري عمده غيرواگير (قلبي ـ عروقي ، سرطان ، بيماري انسدادي مزمن ريوي ، ديابت) به سه عامل خطر اصلي قابل پيشگيري شامل مصرف سيگار، تغذيه نامناسب و عدم فعاليت بدني مناسب گفت: شيوه زندگي ناسالم باعث شده است كه تعداد مبتلايان به فشارخون بالا و چربي و قند خون بالا در جامعه افزايش يابد و اين خود زنگ خطري است براي افزايش مرگ و مير و ناتوانيهاي ناشي از بيماريهاي غيرواگير و سوانح و حوادث كه در حال حاضر گريبانگير كشورهاي در حال توسعه است. از سوي ديگر اولين هدف از اهداف سند ملي پيشگيري و كنترل بيماري هاي غير واگير و عوامل خطر مرتبط در جمهوري اسلامي ايران براي كاهش مرگ 30 تا 70 سال در بازه زماني سال هاي 1394 تا 1404؛ كاهش 25 درصدي مرگ ناشي از بيماريهاي قلبي عروقي، سرطانها، ديابت و بيماريهاي مزمن تنفسي در گروه سني 70-30 سال مي باشد .
پارسا اجراي طرح تحول سلامت در كشور را زمينه ساز تلاش هاي همه جانبه در كاهش مرگ زود هنگام و ارتقاء سطح سلامت گروه سني ميانسالان با تاثير بر كل جامعه به دليل مولد بودن اين گروه عنوان كرد و گفت بدين منظور خدمات نوين سلامت از سال 1394در دستور كار معاونت بهداشتي وزارت بهداشت و درمان قرار گرفت.
كارشناس ميانسالان مركز بهداشت بيرجند با اشاره به اينكه طي بررسي هاي صورت گرفته در كميته مرگ زود هنگام ( 30-70 سال ) شهرستان بيرجند در سالهاي اخير 85% اين مرگ ها به دليل 5 علت قابل پيشگيري ( 4 بيماري غير واگير عمده و حوادث ترافيكي ) بوده است .
وي در ادامه گفت از 353 مرگ در گروه سني 70-30 در سال 97 ؛ 34.2 % به دليل بيماريهاي قلبي و عروقي – 22.4 % به دليل سرطانها – 10.2 % به دليل بيماريهاي تنفسي – 4.5 % ديابت و حدود 14 % حوادث اتفاق افتاده است ؛و اين ميزان از نظر شيوع در گروه جنسي ،بيشترين موارد را در مردان( 61.7 % مرگهاي زودرس در مردان) به خود اختصاص داده است .
پارسا با بيان اينكه 83 % مرگ هاي زود هنگام در مناطق شهري شهرستان بيرجند رخ داده است گفت يكي از دلايل اصلي براي توجيه اين آمار در مناطق شهري ، تاثير مستقيم سبك زندگي و شهر نشيني بر وقوع اين مرگ ها است. كه باتحليل ميزان موارد مرگ زودهنگام در طول اين سال مي توان چنين نتيجه گيري كرد كه از كل مرگ هاي منتسب به 4 علت اصلي مرگ و حوادث 85 % به دليل بيماريهاي قلبي– 83 % سرطانها - 60% ديابت – 64 % بيماريهاي تنفسي – 84% حوادث در مناطق شهري شهرستان بيرجند بوده است.
كارشناس سلامت ميانسالان مركز بهداشت بيرجند در ادامه گفت : در سه سال اخير بيماريهاي سرطان، حوادث ترافيكي و قلبي و عروقي مهمترين عامل مرگ ومير گروه سني 70-30 سال بوده و در اين بين بيماريهاي سرطان ، ديابت و حوادث روند افزايشي داشته است .
پارسا در پايان با درخواست از همشهريان براي مراجعه ، تشكيل و تكميل پرونده الكترونيك سلامت خود گفت با شروع طرح تحول سلامت و اجرايي شده پرونده الكترونيك سلامت براي كل جمعيت كشور خدمات متنوع بي شماري به همشهريان در قالب اين طرح در مراكز خدمات جامع سلامت ،پايگاه هاي سلامت و خانه هاي بهداشت در حال ارائه مي باشد كه بسياري از همشهريان به دليل عدم اطلاع و توجه به پيگيري هاي مراقبين سلامت براي مراجعه به اين مراكز از اين خدمات كاملاً رايگان بي بهره اند.
نظر دهید