به مناسبت هفته بدون دخانیات "کمیته برون بخشی کنترل و مبارزه با دخانیات" برگزار شد

هشتمین کمیته شهرستانی کنترل و مبارزه با دخانیات با حضور اعضاء کمیته در محل مرکز بهداشت برگزار شد.

در این کمیته که همزمان با هفته بدون دخانیات (10-4 خرداد ماه) برگزار گردید در خصوص شعار این هفته با عنوان "تعهد من ، ترک قلیان" و عوارض قلیان و دخانیات بر سلامتی و ارتباط آن با بیماری کرونا راهکار های لازم برای نیل به این هدف مورد بررسی ، ارزیابی ، بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دکتر امیر مهدی زنگوئی مطلق با اشاره به آمار رو به افزایش استعمال دخانیات در بین جوانان و زنان گفت: مواد دخانی نه تنها باعث ایجاد بیماری و آسیب های فراوان  برای افراد مصرف کننده آن می باشد بلکه دود دست دوم و سوم مواد دخانی بر روی سلامت اطرافیان فرد مصرف کننده نیز تاثیر گذار می باشد که لازم است با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مناسب به آهاد افراد جامعه و همچنین عمل به مسوولیت ها در دستگاه های ناظر از وارد آمدن خسارات مالی و جانی در جامعه پیشگیری به عمل آورد.

رییس مرکز بهداشت با بیان اینکه استعمال دخانیات با دوبرابر شدن خطر پیشرفت کووید 19 همراه است گفت: خطر ابتلا به بیماری جدی ریوی به علت کرونا ویروس با ترک سیگار  و قلیان در طول همه گیری کرونا کاهش می یابد.

دکتر زنگوئی مطلق سیر بستری در آی سیو و نیاز به دستگاه تهویه مکانیکی را برای  افراد سیگاری درمقایسه با افراد غیر سیگاری ، 204 برابر بیشتر عنوان کرد و افزود این میزان در میزان احتمال مرگ در بین افراد سیگاری و غیر سیگاری بسیار بالا می باشد.

ایشان همچنین خطر قرار گرفتن در معرض دود دست دوم و سوم رابرای اطرافیان از نظر بروز علائم شدید و بستری شدن در بیمارستان بالا عنوان نمود.

به گفته : مدیر کل سازمان جهانی بهداشت (who) "مصرف مواد دخانی درافرادی که به کرونا ویروس آلوده می شوند منجر به تشدید بیماری شده و باعث می شود به نوع حادتری از بیمای مبتلا شوند.

درادامه این جلسه مقرر گردید، موارد مرتبط با قوانین دخانیات از جمله مجوز عاملیت فروش مواددخانی ، جمع آوری استندهای تبلیغاتی ، تابوهای تبلیغاتی و...فروش نخی و زیر 18 سال پیگیری و بر حذف عرضه قلیان دراماکن عمومی از جمله اماکن زیر زمینی عرضه قلیان و هوشیاری خانواده ها در این رابطه تاکید شود.

1400/03/12