جلسه صیانت از جمعیت برگزار شد.

با توجه به اهمیت مقوله جمعیت ونقش جمعیت در پیشرفت جامعه ، همچنین با عنایت به روند نزولی رشد جمعیت وباروری کلی و افزایش شاخص های سالمندی ، جلسه شهرستانی صیانت از جمعیت شهرستان بیرجند با حضورحجه الاسلام والمسلمین وافی، استاد حوزه و فعال حوزه جمعیت در حوزه علمیه قم ، حاج آقا لطفی ریاست سازمان تبلیغات اسلامی و اعضاکمیته صیانت ازجمعیت شهرستان در محل مرکز بهداشت شهرستان بیرجند برگزار گردید.

دکتر زنگویی مطلق ، ریاست مرکز بهداشت بیرجند ضمن عرض خیر مقدم حضور میهمانان در رابطه با همیت مقوله جمعیت وافزایش میزان باروری درخراسان جنوبی وکشور گفت: با کاهش نرخ باروری کلی در کشور خطرات پیری جمعیت و عدم تمایل جوانان به امر ازدواج و فرزند آوری تهدیدات مهمی هستند که شکوفائی فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی کشور را در آینده تهدید می نماید که لازم است در این ارتباط یک بسیج همگانی برای رفع موانع موجود بر سر راه جوانان و خانواده ها در امر باروری و فرزند آوری ایجاد گردد.

وافی استاد حوزه و فعال حوزه جمعیت در حوزه علمیه قم  با تشریح سیمای جمعیت کشور گفت : نرخ باروری کلی                                         در کشور 1.6 است که اگر استان های سیستان و بلوچستان و آذربایجان ها حذف شوند نرخ باروری کلی کشور                                                1.4 بوده و این بسیار دهشتناک می باشد

ویدر ادامه با بیان آمار میزان سقط جنین در کشور افزود : روزانه  هزار سقط جنین در کشور روی می دهد که  باعث قرار گیری ایران در رتبه سوم سقط های جنین در دنیا شده است که از این تعداد 10 سقط آن قانونی انجام می گردد.

وافی با بیان اینکه  می بایست در زمینه تغییرنگرش خانواده ها بخصوص زنان درمورد مقوله فرزندآوری و تکریم مادران دارای 3و4فرزند درکشور،نشرتجربیات موفق کشورها در موردافزایش جمعیت و همچنین یاری موسسات خیریه و حمایتی مانند بنیادعلوی و.. فعالیت های بیشتری شکل گیرد. گفت: در بحث فرزند آوری مردم متاسفانه مشکلات اقتصادی را پر رنگ تر می بینند حال آنکه می بایست در مقوله فرهنگ سازی جمعیت بیشتر کار کرد.

در ادامه این فعال حوزه جمعیت  با اشاره به اینکه در سال 1450 ایران پیرترین کشور دنیا خواهد بود گفت : در رابطه با بحران جمعیت در آینده ضرورت دارد تا  ردیف های اعتباری بیشتری دربودجه کشور برای افزایش جمعیت و همچنین رفع مشکلات مربوط به آزمایشات وسونوگرافی مادران بارداردر اقشارآسیب پذیر جامعه را موضوعی با اهمیت عنوان کرد و گفت:  باابلاغ سندتعالی  جمعیت  در آینده نزدیک ،رایگان بودن آزمایشات وسونوگرافی های اقشارآسیب پذیر اجرایی خواهدشد.

امینی نسب مسوول واحد سلامت خانواده و جمعیت شهرستان بیرجند در پایان جلسه با ارائه  وضعیت شاخص های باروری وجمعیتی شهرستان  ، وبیان  اهداف کلان صیانت از جمعیت و برنامه های راهبردی آن در خصوص رفع مشکلات پیشروی افزایش فرزند آوری خانواده ها مطالبی را عنوان نمود

1400/04/07