مرکز بهداشت شهرستان بیرجند
توزیع مکمل پنجاه هزار واحدی ویتامین D در بین کارکنان ستادی مرکز بهداشت بیرجند
مبنی بر استفاده ازویتامین های A,C,D برای افزایش ایمنی و مقاومت بدن درمقابل ویروس های بیماری زا
مانند کرونا واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت بیرجند اقدام به توزیع 150عدد پرل ویتامین
D 50000 واحدی به همراه پمفلت آموزشی تغذیه
و کرونا در بین کارکنان ستادی مرکز بهداشت بیرجند نمود.
-
بجدی مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در این
رابطه با اظهار اهمیت مصرف مکمل های های غذایی در رژیم غذایی روزانه گفت: به منظور افزایش سطح ایمنی بدن می بایست روزانه از منابع
غذایی ویتامین C
شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن ، انواع
کلم ، گل کلم ، گوجه فرنگی ، جوانه های گندم ، ماش و شبدر ، انواع مرکبات (لیموترش
، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج)، کیوی و دیگر میوه ها و سبزی ها استفاده
شود.
بجدی با اشاره به اینکه
پیاز خام و شلغم حاوی ویتامین C می باشد گفت: می توان روزانه همراه با غذا یا در تهیه سوپ یا آش
از شلغم استفاده کرد.
مسوول واحد بهبود
تغذیه مرکز بهداشت بیرجند در رابطه با نقش
ویتامین E و A در تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: بهتر است به صورت روزانه از منابع
غذایی ویتامین A
(منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج ، کدو حلوایی
، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ ، شیر و لبنیات) و منابع
غذایی ویتامین E
(روغن های مایع مانند کانولا ، گلرنگ ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود و از خوردن
غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور ،انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و
کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری گردد.
بجدی با تاکید بر
مصرف روزانه از منابع غذایی ویتامین D ( ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) ، منابع غذایی حاوی آهن و
روی (گوشت قرمز ،مرغ و ماهی ، تخم مرغ ، انواع سبزی ها، حبوبات ، میوه های تازه و
خشک شده و غلات کامل) ،منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع
سبزی ها برگ سبز و میوه ها ، شیر و لبنیات ، انواع گوشت ها ، زرده تخم مرغ ، غلات
سبوس دار ، حبوبات مانند نخود ، انواع لوبیا ، عدس ، باقلا ، لپه و ماش و مغزها و مصرف
6-8 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه را برای تقویت سیستم
ایمنی بدن بسایر موثر دانست.
-
مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در رابطه با توصیه های تغذیه ای در بیماری
های تنفسی گفت: مصرف روزانه
کربوهیدرات ها ، به منظور تامین بخش عمده انرژی و برخی از مواد مغذی ضروری است.این
کربوهیدرات ها به دو شکل ساده و پیچیده دسته بندی می شوند که مصرف انواع
کربوهیدرات های پیچیده از جمله برنج ، انواع نان سبوس دار (جو و سنگک ) و ماکارونی
ترجیحاً سبوس دار ، رشته و غلات صبحانه ، سبزی ها و میوه ها توصیه می شود.
-
وی با اشاره به اهمیت مصرف 4-6 وعده غذایی کوچک و با حجم کم در طول روز به جای
مصرف 2 تا 3 وعده غذایی حجیم در بیماران دارای مشکلات تنفسی گفت: به منظور ایجاد حرکت
آزادانه دیافراگم به سمت بالا و پایین لازم است از این دستور غذایی پیروی گردد.
-
بجدی همچنین مصرف برخی مواد غذایی خام که منجر به نفخ شدید و اختلال در تنفس می
گردد را در این بیماران منع نمود و اظهار داشت غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی
و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند به ایجاد تورم و التهاب
قسمت های مختلف بدن و از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود که لازم است مصرف
غذاهای حاوی مقادیر زیاد سدیم مانند انواع
کنسروها و شوری ها و غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس باید محدود شود.
مسوول
واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در رابطه با توصیه های تغذیه ای در بیماری های تب
دار نیز گفت: عفونت ها منجر به افزایش متابولیسم بدن ، تجمع مواد سمی در بدن ،
اختلال در تعادل آب بدن ، اختلال گوارشی، انهدام پروتئین های نسوج که حاصل آن دفع
ازت از بدن است ، می گردد که لازم است در مراقبت تغذیه ای بیماری های عفونی اولویت
با تامین انرژی ، پروتئین ، ویتامین ها و املاح باشد.
بجدی با
اشاره به اینکه درمرحله حاد بیماری و هنگام تب ممکن است سدیم و پتاسیم به مفدار
زیادی و به صورت عرق از بدن دفع شود، عنوان نمود، مصرف سوپ حاوی نمک برای جبران
سدیم ضروری و رژیم غذایی حاوی میوه (موز، آلو، زردآلو ، طالبی ، کیوی ، پرتقال )،
سبزی ها (اسفناج ، جعفری ، لوبیا ، سبوس گندم ، هویج ،کدو حلوایی، گوجه فرنگی و
سیب زمینی )، شیر و ماست برای تامین پتاسیم توصیه می شود.
وی با
بیان اینکه در یک فرد بیمار میزان نیاز به پروتئین افزایش می یابد گفت: تامین پروتئین روزانه به ویژه از منابع حیوانی
مانند : انواع گوشت های کاملاً پخته شده (قرمز، مرغ ، ماهی ، طیور)، انواع لبنیات
پاستوریزه (پنیر،شیر ، ماست ، کشک و دوغ) و تخم مرغ (کاملاً پخته و سفت شده) در این موارد توصیه می گردد.
مسوول
واحد تغذیه مرکز بهداشت بیرجند در رابطه با مصرف سیر ، زنجبیل و سایر مواد غذایی توصیه شده
اگرچه به دلیل ترکیبات خاصی که دارند می توانند در مقابله با عفونت های باکتریایی
و ویروسی مفید باشند عنوان نمود شواهدی
مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد و بزرگ نمایی اثرات مفید
سیر ، زنجبیل و سایر مواد غذایی و مصرف بی رویه آنها می تواند پیامد های نامطلوبی
بر متابولیسم بدن و تداخل در جذب و تاثیر داروها و مکمل های تجویز شده داشته
باشند.
درپایان
بجدی مصرف کافی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی که نقش مهمی در کاهش خطر
ابتلا به انواع بیماری دارد مانند :
-
منابع غنی از پروتئین
: منابع پروتئین به خصوص حیوانی مثل : ماهی،مرغ و گوشت قرمز به شرطی که کاملاً
پخته شده باشند.
-
منابع غنی از امگا-3
مانند : ماهی، روغن کانولا یا کلزا و گردو
-
منابع غنی از ویتامین
A مثل : تخم مرغ و میوه ها و سبزیجات زردرنگ
-
منابع غنی از
ویتامین D از جمله : ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ
-
منابع غنی از
ویتامین E ،که مغزها مانند بادام ، بادام زمینی
، فندق و روغن های گیاهی از این جمله اند.
-
را برای پیشگیری
و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه نمود.
نظر دهید