BUMS
  • مرکزبهداشت شهرستان بیرجند
    • صفحه اصلی مرکزبهداشت
    • پرسنل مرکزبهداشت
    • معرفی حوزه
    • پرسش و پاسخ
    • ساختارسازمانی
    • تماس با ما
    • نقشه سایت
    • نقشه سایت اخبار
    • لینکهای مفید
    • آیین نامه ها و دستورالعمل ها
    • مستندات تصویری
    • سامانه های وزارتخانه ای
    • بسته های آموزشی
    • دانشگاه های علوم پزشکی کشور
  • واحدها
    • ریاست مرکز
    • معاون مرکزبهداشت
    • فناوری اطلاعات وارتباطات
    • واحدحراست
    • روابط عمومی
    • واحدامورحقوقی
    • واحداموراداری
    • واحدکارگزینی
    • واحدمالی
    • دبیرخانه مرکز
    • واحدانبار
    • واحدنقلیه
    • توسعه شبکه و ارتقای سلامت
    • پیشگیری و مبارزه با بیماریها
    • سلامت محیط و کار
    • بهبودتغذیه
    • امورآزمایشگاه
    • سلامت دهان و دندان
    • جوانی جمعیت و سلامت خانواده
    • آموزش و ارتقاء سلامت
    • سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس
    • سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد
    • واحداموردارویی
    • مدیریت بحران وپدافند غیرعامل
    • مرکزآموزش بهورزی
    • مرکزگذری سلامت
  • مراکزشهری و روستایی
    • مرکزشهری روستایی قدس (نجفی گل)
    • مرکزشهری شهیدبهشتی (قائم)
    • مرکزشهری جوادیه
    • مرکزشهری غدیر
    • مرکزشهری توحید
    • مرکزشهری شهیدآوینی
    • مرکزشهری شهیدرجایی
    • مرکزشهری روستایی مهرشهر
    • مرکز روستایی امیرآباد
    • مرکز روستایی چهکند
    • مرکز روستایی حاجی آباد
    • مرکز روستایی خراشاد
    • مرکز روستایی خنگ
    • مرکز روستایی دستگرد
    • مرکز روستایی شاخن
    • مرکز روستایی غیوگ
    • مرکز روستایی گازار
    • مرکز روستایی مرک
  • خدمات مرکز
    • خدمات آزمایشگاه
    • جوابدهی اینترنتی آزمایشات
    • سامانه شکایات 1490 یا 190
    • مشاوره ژنتیک(تالاسمی و ...)
    • مشاوره بیماری های رفتاری
    • ثبت نام سفیران سلامت
    • درمان و پیشگیری هاری
    • پیشگیری و درمان سالک
    • پیشگیری و درمان سل
    • آزمایشات بیماران سلی
    • مراقبت هپاتیت
    • خدمات الکترونیک عموم
    • فرآیند اخذ کارت بهداشتی
    • آزمایشات مراجعین کارت بهداشتی
    • طرح شکایات بهداشتی
    • صدور صلاحیت بهداشتی صنوف
    • آزمایشات بیمه روستایی
    • خدمات نوجوانان و جوانان
    • مراقبت فشارخون و دیابت
    • صدورمرخصی شیردهی
    • خدمات مشاوره روانشناسی
    • مراقبت کودکان
    • مراقبت میانسالان
    • مراقبت سالمندان
    • سلامت باروری
    • مشاوره هنگام ازدواج
    • مشاوره شیردهی
    • مشاوره تغذیه ای
    • واکسیناسیون
    • خدمات پزشک خانواده
    • معاینات استخدامی
    • نوبت دهی الکترونیک تست کرونا
شفافیت دوشنبه 19 خرداد 1404
سرمایه گذاری برای تولید
iran flag
  • English
  • العربیه
BUMS

فایلهای آموزشی

مراکز بهداشتی

  • صفحه اصلی
  • آرشیوها
  • آرشیو اخبار
  • توزیع مکمل پنجاه هزار واحدی ویتامین D در بین کارکنان ستادی مرکز بهداشت بیرجند
  • 1398/12/17 - 10:04
  • - تعداد بازدید: 3364
  • - تعداد بازدیدکننده: 53
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
مرکز بهداشت شهرستان بیرجند

توزیع مکمل پنجاه هزار واحدی ویتامین D در بین کارکنان ستادی مرکز بهداشت بیرجند

مرکز بهداشت شهرستان بیرجند

 

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بیرجند
با توجه به دستورالعمل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت
مبنی بر استفاده ازویتامین های  
A,C,D برای افزایش  ایمنی و مقاومت بدن درمقابل ویروس های بیماری زا
مانند کرونا واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت بیرجند اقدام به توزیع 150عدد پرل ویتامین
D 50000 واحدی به همراه پمفلت آموزشی تغذیه
و کرونا در بین کارکنان ستادی مرکز بهداشت بیرجند نمود.


-         
بجدی مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در این
رابطه با اظهار اهمیت مصرف مکمل های های غذایی در رژیم غذایی روزانه گفت:
به منظور افزایش سطح ایمنی بدن می بایست روزانه از منابع
غذایی ویتامین
C
شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن ، انواع
کلم ، گل کلم ، گوجه فرنگی ، جوانه های گندم ، ماش و شبدر ، انواع مرکبات (لیموترش
، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج)، کیوی و دیگر میوه ها و سبزی ها استفاده
شود.



بجدی با اشاره به اینکه
پیاز خام و شلغم حاوی ویتامین
C می باشد گفت: می توان روزانه همراه با غذا یا در تهیه سوپ یا آش
از شلغم استفاده کرد.



مسوول واحد بهبود
تغذیه مرکز بهداشت بیرجند در رابطه با  نقش
ویتامین
E  و A در تقویت سیستم ایمنی بدن گفت: بهتر است به صورت روزانه از منابع
غذایی ویتامین
A
(منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج ، کدو حلوایی
، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ ، شیر و لبنیات) و منابع
غذایی ویتامین
E
(روغن های مایع مانند کانولا ، گلرنگ ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود و از خوردن
غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور ،انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و
کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا حد امکان خودداری گردد.



بجدی با تاکید بر
مصرف روزانه از منابع غذایی ویتامین
D ( ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) ، منابع غذایی حاوی آهن و
روی (گوشت قرمز ،مرغ و ماهی ، تخم مرغ ، انواع سبزی ها، حبوبات ، میوه های تازه و
خشک شده و غلات کامل) ،منابع غذایی ویتامین های گروه
B مانند انواع
سبزی ها برگ سبز و میوه ها ، شیر و لبنیات ، انواع گوشت ها ، زرده تخم مرغ ، غلات
سبوس دار ، حبوبات مانند نخود ، انواع لوبیا ، عدس ، باقلا ، لپه و ماش و مغزها و مصرف
6-8 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه را برای تقویت سیستم
ایمنی بدن بسایر موثر دانست.



-         
مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در رابطه با توصیه های تغذیه ای در بیماری
های تنفسی
گفت: مصرف روزانه
کربوهیدرات ها ، به منظور تامین بخش عمده انرژی و برخی از مواد مغذی ضروری است.این
کربوهیدرات ها به دو شکل ساده و پیچیده دسته بندی می شوند که مصرف انواع
کربوهیدرات های پیچیده از جمله برنج ، انواع نان سبوس دار (جو و سنگک ) و ماکارونی
ترجیحاً سبوس دار ، رشته و غلات صبحانه ، سبزی ها و میوه ها توصیه می شود.



-         
وی با اشاره به اهمیت مصرف 4-6 وعده غذایی کوچک و با حجم کم در طول روز به جای
مصرف 2 تا 3 وعده غذایی حجیم در بیماران دارای مشکلات تنفسی گفت: به منظور ایجاد حرکت
آزادانه دیافراگم به سمت بالا و پایین لازم است از این دستور غذایی پیروی گردد.



-         
بجدی همچنین مصرف برخی مواد غذایی خام که منجر به نفخ شدید و اختلال در تنفس می
گردد را در این بیماران منع نمود و اظهار داشت غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی
و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند به ایجاد تورم و التهاب
قسمت های مختلف بدن و از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود که لازم است مصرف
غذاهای حاوی مقادیر زیاد سدیم  مانند انواع
کنسروها و شوری ها و غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس باید محدود شود.



مسوول
واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت در رابطه با توصیه های تغذیه ای در بیماری های تب
دار نیز گفت: عفونت ها منجر به افزایش متابولیسم بدن ، تجمع مواد سمی در بدن ،
اختلال در تعادل آب بدن ، اختلال گوارشی، انهدام پروتئین های نسوج که حاصل آن دفع
ازت از بدن است ، می گردد که لازم است در مراقبت تغذیه ای بیماری های عفونی اولویت
با تامین انرژی ، پروتئین ، ویتامین ها و املاح باشد.



بجدی با
اشاره به اینکه درمرحله حاد بیماری و هنگام تب ممکن است سدیم و پتاسیم به مفدار
زیادی و به صورت عرق از بدن دفع شود، عنوان نمود، مصرف سوپ حاوی نمک برای جبران
سدیم ضروری و رژیم غذایی حاوی میوه (موز، آلو، زردآلو ، طالبی ، کیوی ، پرتقال )،
سبزی ها (اسفناج ، جعفری ، لوبیا ، سبوس گندم ، هویج ،کدو حلوایی، گوجه فرنگی و
سیب زمینی )، شیر و ماست برای تامین پتاسیم توصیه می شود.



وی با
بیان اینکه در یک فرد بیمار میزان نیاز به پروتئین افزایش می یابد گفت:  تامین پروتئین روزانه به ویژه از منابع حیوانی
مانند : انواع گوشت های کاملاً پخته شده (قرمز، مرغ ، ماهی ، طیور)، انواع لبنیات
پاستوریزه (پنیر،شیر ، ماست ، کشک و دوغ) و تخم مرغ (کاملاً پخته و سفت شده)  در این موارد توصیه می گردد.



مسوول
واحد تغذیه مرکز بهداشت بیرجند در رابطه با  مصرف سیر ، زنجبیل و سایر مواد غذایی توصیه شده
اگرچه به دلیل ترکیبات خاصی که دارند می توانند در مقابله با عفونت های باکتریایی
و ویروسی مفید باشند عنوان نمود  شواهدی
مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد و بزرگ نمایی اثرات مفید
سیر ، زنجبیل و سایر مواد غذایی و مصرف بی رویه آنها می تواند پیامد های نامطلوبی
بر متابولیسم بدن و تداخل در جذب و تاثیر داروها و مکمل های تجویز شده داشته
باشند.



درپایان
بجدی مصرف کافی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی که نقش مهمی در کاهش خطر
ابتلا به انواع بیماری دارد مانند :



-         
منابع غنی از پروتئین
: منابع پروتئین به خصوص حیوانی مثل : ماهی،مرغ و گوشت قرمز به شرطی که کاملاً
پخته شده باشند.



-         
منابع غنی از امگا-3
مانند : ماهی، روغن کانولا یا کلزا و گردو



-         
منابع غنی از ویتامین
A مثل : تخم مرغ و میوه ها و سبزیجات زردرنگ



-         
منابع غنی از
ویتامین
D از جمله : ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ



-         
منابع غنی از
ویتامین  
E ،که  مغزها مانند بادام ، بادام زمینی
، فندق و روغن های گیاهی از این جمله اند.



-         
را برای پیشگیری
و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه نمود.



 



 



 



 



 



 


 

  • گروه خبری : زیرسایت مرکزبهداشت شهرستان
  • کد خبر : 35408
کپی لینک کوتاه خبر:

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تنظیم کننده خبر

مدیر سیستم

لیست اخبار

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید
  • آخرین اخبار
  • اخبار پربازدید
15خرداد

تبریک معاون مرکز بهداشت شهرستان بیرجند به مناسبت عید قربان همراه با توصیه‌های مهم بهداشتی

13خرداد

پیام معاون مرکز بهداشت شهرستان بیرجند به مناسبت سی‌وششمین سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) و قیام ۱۵ خرداد

12خرداد

برگزاری مسابقه نقاشی ((تو جمع قشنگتره)) به مناسبت هفته ملی جمعیت در مرکز بهداشت بیرجند

04خرداد

تقدیر از برگزیدگان مسابقات ورزشی « هفته ملی جمعیت » در مرکز بهداشت بیرجند

01خرداد

پیاده‌روی خانوادگی اهالی روستای امیرآباد به مناسبت هفته ملی جمعیت

30اردیبهشت

برگزاری کارگاه خودمراقبتی سازمانی به مناسبت هفته ملی جمعیت در بیرجند

30اردیبهشت

گفت‌وگو با خانواده‌های خوش‌جمعیت به مناسبت هفته ملی جمعیت ، قسمت دوم

15اردیبهشت

بازدید معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از مرکز آموزش بهورزی و بازآموزی برنامه های سلامت مرکز بهداشت شهرستان بیرجند

16اردیبهشت

گزارش تصویری/ دیدار مسئولین دانشگاه با تعدادی از اعضای جامعه مامایی مرکز بهداشت شهرستان بیرجند

31اردیبهشت

همزمان با بازگشایی مدارس، کارگاه آموزشی مراقبت و کنترل بیماری کرونا ویژه مدیران مدارس شهرستان بیرجند برگزار شد

1اردیبهشت

بازدید رئیس دانشگاه از دو خانه بهداشت/اقدامات بهورزان در ارائه خدمات به مردم روستا قابل تحسین است

8اردیبهشت

بازدید مشترک کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت شهرستان بیرجند به همراه بازرسان سازمان بازرسی از صنوف سطح شهر بیرجند

24فروردین

ناصری فرماندار بیرجند : ادامه فعالیت صنوف منوط به رعایت کامل موازین بهداشتی ؛ درحاشیه بازدید میدانی از وضعیت بهداشتی اماکن شلوغ و پرتردد مورد نیاز مردم مطرح شد.

28آبان

از 26 بهورز نمونه استان تقدير شد/ دكتر زنگويي: بهورزان سربازان خط اول نظام سلامت در خدمت به روستاييان هستند

سامانه خدمات الکترونیک کاربران
اتوماسیون اداری
سامانه سیب
خدمات الکترونیک منابع انسانی
آدرس

خراسان جنوبی، بیرجند، بلوار شهید خلیل طهماسبی،حدفاصل بلوار معلم و غفاری، مرکز بهداشت شهرستان بیرجند

کدپستی

9717853586

تلفن

056-31632801

ایمیل

hltb@bums.ac.ir

دورنگار

056-32445675

سامانه های کاربردی

وبسایت رسمی مرکزاهدای عضو
سامانه صدور پروانه ها
سامانه تدارکات الکترونیکی دولت
انجمن اهدای عضو ایرانیان
سازمان انتقال خون ایران
پنجره ملی خدمات دولت هوشمند
بانک رفاه کارگران
سازمان تامین اجتماعی
سازمان امور مالیاتی کشور
دانشگاههای علوم پزشکی کشور
مرکزآموزش مجازی دانشگاهیان

لینک های مفید

نوبت دهی بیمارستان ها
دبیرخانه الکترونیک(فرزین)
سامانه ارتباطات مردمی
خدمات الکترونیک منابع انسانی
سامانه تکریم ارباب رجوع
پست الکترونیکی دانشگاه
سامانه مدیریت آموزش
سامانه حضور و غیاب کارکنان
سامانه خدمات الکترونیک کاربران
کتابخانه دیجیتال
FTP دانشگاه
مجلات علمی دانشگاه
location
تعداد افراد آنلاین: 0
تعداد بازدید امروز: 369
تعداد بازدید کل: 332380
آخرین به روزرسانی: 1404/03/18 08:54

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مرکزبهداشت شهرستان بیرجند می باشد.

طراحی سایت توسط پرتال سازمانی نیافام

انتخاب حالت کور رنگی

سرخ کوری سبز کوری آبی کوری سرخ دشوار بینی سبز دشوار بینی آبی دشوار بینی تک رنگ بینی تک رنگ بینی مخروطی

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر موس:

تغییر فونت:

تغییر رنگ ها:

رنگ اصلی:

رنگ دوم:

رنگ سوم: