مرکز بهداشت شهرستان بیرجند
کارگاه آموزشی " غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان و نقش تغذیه در پیشگیری از بیماریهای زنان " جهت کارکنان زن ادارات برگزار شد.
به
گزارش روابط عمومی مرکز بهدشت شهرستان بیرجند
کارگاه
آموزشی "
غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان و نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری های زنان " برای 300 نفر
از کارکنان زن ادارات برگزار شد.
دکتر
بهرامی نژاد، ریاست مرکز بهداشت شهرستان بیرجند با
اشاره به هفته ملی سلامت بانوان 30-24 مهرماه واهمیت
موضوع جوانی جمعیت در کشور، شعار این هفته را با عنوان " سلامت
زنان، بنیان خانواده سالم و جامعه جوان"
را فرصتی برای حساس سازی
وآگاهی جامعه
در خصوص اهمیت توجه به سلامت زنان به
عنوان ستون
و محور بنیان خانواده بیان نمود و گفت: سازمان جهانی بهداشت برنامه ای را تحت
عنوان ابتکار جهانی سرطان سینه ارائه نموده است که هدف از این برنامه کاهش مرگ و
میر جهانی این بیماری به میزان 2.5% در سال می باشد که در صورت سنجیدن تدابیرلازم
برای دستیابی به این هدف بین سال های 2020 تا 2040 از 2.5 میلیون مرگ ناشی از
سرطان پستان جلوگیری خواهد شد.
همچنین
25% کاهش مرگ و میر از سرطان پستان در بین
زنان زیر 70 سال سن تا سال 2030 و 40% کاهش تا سال 2040 اتفاق برونداد تلاش های
پیشگیرانه در زمینه کاهش میزان ابتلاء زنان به این بیماری خطرناک می باشد که در
سایه تلاش های همکاران بهداشتی در زمینه مراقبت های منظم دوره ای توسط خود مادران
و کادر مامایی شاغل در سیستم بهداشتی و سایر بخش های درمانی در کلینیک های خصوصی و
دولتی خواهد بود.
دکتر
بهرامی نژاد با بیان ارکان اصلی دستیابی به اهداف بلند مدت بهداشتی در رابطه با سلامت
بانوان افزود : ترویج سلامت برای کشف سریع، فراهم کردن امکان تشخیص بهنگام و درمان
جامع از جمله مهمترین اقدامات کلیدی لازم برای دستیابی به این اهداف تعیین شده می
باشد که توسط همکاران سیستم بهداشتی از طریق فراهم آوردن آموزش برای
بانوان و افزایش آگاهی نسبت به علائم و نشانههای سرطان پستان و درک اهمیت کشف
سریع بیماری ، باعث شناسائی به هنگام بیماری در بانوان مراجعه کننده به مراکز
خدمات جامع سلامت برای دریافت خدمات رایگان
خواهد شد.
رییس مرکز بهداشت شهرستان بیرجند با اشاره به اهمیت فراگیری
تکنیک ماموگرافی توسط بانوان برای انجام بررسی دوره ای گفت: خوشبختانه همکاران
آموزش دیده ما در مراکز خدمات جامع سلامت آماده ارائه خدمات رایگان به بانوان
گرامی می باشند و این مزیتی است که به شکرانه تقویت سیستم بهداشتی در زمینه
پیشگیری از بسیاری از بیماری ها در کشور ایجاد گردیده است.
دکترمیترا
مودی ،
عضوهیات علمی و مشاور ریاست دانشگاه در امور بانوان با
بیان اهمیت توانمند سازی و آگاهی بانوان در رابطه با سرطان های شایع در بانوان به
ویژه سرطان پستان شایعترین
به عنوان سرطان نوع سرطان در زنان گفت: تقریبا
ازهر8 زن، یک نفر مبتلا به این نوع سرطان می گردد که میانگین
سنی بیماران در بیشتر کشورها بین 50-45 سال می باشد و در ایران این میانگین
سنی ابتلا 10 تا 12 سال زودتر از کشورهای غربی بوده و بین 40-35 سالگی می باشد. که
به طور متوسط از هر 35 زن ایرانی 1 نفردرسال به سرطان پستان مبتلا می گردد.
عضو
هیات علمی ومشاور امور بانوان در دانشگاه با
اشاره به اینکه متاسفانه 70%
بیماران در ایران هنگامی به پزشک مراجعه می کنند که فرصت
طلایی درمان موفق را از
دست داده اند گفت: سرطان پستان علت اصلی مرگ در زنان سنین 55-45 سالگی می باشد و
متاسفانه از هر 4 زن مبتلا یک نفر جان خود را در اثر ابتلاء به این سرطان از دست
می دهد. که در صورت اطلاع رسانی به موقع و آگاهی رسانی عمومی به گروه های هدف از
سوی پرسنل بهداشتی ، انجام مراقبت های منظم دوره ای و غربالگری در مراکز خدمات
جامع سلامت و توجه بیش از پیش خود بانوان به اهمیت موضوع می توان از بسیاری از این
مرگ ها پیشگیری به عمل آورد.
شورستانی
کارشناس
تغذیه معاونت درمان دانشگاه با بیان اهمیت تغذیه در پیشگیری از ابتلاء به سرطان
های شایع زنان گفت: تغذیه مناسب و به عبارتی حق برخورداری و دسترسی به غذای سالم و
مناسب می باشد که جزء اساسی ترین حقوق انسانی به
شمارمی آید و بدون آن، موهبت سلامت محقق نخواهد شد و انسانی که سالم نباشد،
توانایی و نشاط و پویایی و کارآیی لازم را برای فعالیت های روزمره ندارد و در
دیدگاه گسترده تر، چنین انسان هایی توانایی
مشارکت فعال در جامعه را نیز ندارند، بنابراین توسعه اقتصادی، اجتماعی و عمرانی در
جامعه ای که افراد آن سالم نیستند، اتفاق نخواهد افتاد
وبرای دستیابی
به توسعه پایدار، توجه به جنبه های گوناگون سلامت در همه افراد بویژه بانوان و
دختران، به دلیل نیازهای جسمانی خاص این افراد، در دوران مختلف زندگی ازاهمیت ویژه
ای برخورداراست. از طرفی دختران امروز، مادران آینده هستند و در صورت توجه به
نیازهای تغذیه ای آنان در زمان حال، مادران سالم تر و در نتیجه، نسل سالم تر و کارآمدتری در
آینده خواهیم داشت.
کارشناس تغذیه معاونت درمان دانشگاه با اشاره به
نقش تغذیه در پیشگیری از بیماری های زنان در
دوره میانسالی گفت: نیاز های تغذیه ای انسان
در دوره های مختلف زندگی با یگدیگر از لحاظ کمی و کیفی تفاوت های ویژه ای دارند که
می بایست در خصوص آگاهی از هر کدام افراد به آنها توجه نمایند که این آموزش ها و
مشاوره های تغذیه ای از طریق همکاران در مراکز خدمات جامع سلامت برای گروه های هدف
به صورت رایگان در حال انجام و پیگیری می باشد و لازم است با مراجعه و ارتباط و بررسی
وضعیت سلامتی و تکمیل پرونده سلامت در این مراکز قبل از هر اتفاق ناگواری در هر
مقطع از زندگی اقدام نمود.
در
پایان این کارگاه یک روزه آموزشی با توجه به نقش ویتامین د در
سلامت بانوان ، به هر یک از بانوان حاضر در جلسه یک عدد پرل ویتامین د 50
هزار واحدی توسط واحد بهبود تغذیه داده شد
و بر اهمیت استفاده ماهیانه از آن تاکید گردید.
نظر دهید