مركز بهداشت شهرستان بيرجند
در همايش روز جهاني جمعيت عنوان شد : كاهش ميزان روند فرزندآوري به شكل كنوني،تهديدي براي كشور
به مناسبت گراميداشت هفته ملي جمعيت ( 29 ارديبهشت تا 5 خرداد ) وهمچنين روز ملي جمعيت 30 ارديبهشت 30 ارديبهشت ماه روز جهاني جمعيت با حضور جمعي از پرستاران، پزشكان،...
به مناسبت گراميداشت هفته ملي جمعيت ( 29 ارديبهشت تا 5 خرداد ) وهمچنين روز ملي جمعيت 30 ارديبهشت 30 ارديبهشت ماه روز جهاني جمعيت با حضور جمعي از پرستاران، پزشكان، ماماها و هم چنين نمايندگاني از دستگاه هاي اجرايي استان همايشي در سالن شهيد رحيمي بيرجند به همت مركز بهداشت شهرستان برگزار شد.
رئيس مركز بهداشت شهرستان بيرجند در اين همايش با اشاره به كاهش نرخ باروري در كشور به كمتر از 2/ 1 فرزند به ازاي هر زن بر اساس سرشماري نفوس و مسكن سال 90 گفت: اگر روند فرزندآوري در كشور همين گونه ادامه پيدا كند طي سال هاي 1415 تا 1420 رشد جمعيت منفي و به صفر خواهد رسيد.
دكتر اميرمهدي زنگويي با اشاره به سياست هاي كلي جمعيتي در كشور از فرهنگ سازي در جامعه و ارتقاي سطح علمي در اين حوزه به عنوان يك گام مؤثر در ترغيب مردم براي فرزند آوري ياد كرد و افزود: آموزش و پرورش مي تواند مباحث جمعيتي را در دروس دانش آموزان بگنجاند و در دانشگاه ها هم بجاي واحد تنظيم خانواده واحد درسي تحكيم و تعالي خانواده را جايگزين كند تا ذهن دانشجويان به اين سمت و سو سوق داده شود كه بهترين سن ازدواج همين دوران تحصيل است.
دكترزنگوئي مطلق با تأكيد بر اينكه حمايت از خانواده ها قبل، حين و بعد از بارداري يكي از سياست هاي جمعيتي در كشور به شمار مي رود، افزود: در همين راستا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي حمايت هاي خوبي از مادران باردار در دستور كار دارد.
بهترين فاصله زماني بين دو بارداري 3 تا 5 سال وي بهترين فاصله زماني بين دو بارداري را 3 تا 5 سال عنوان كرد و گفت: متأسفانه بر اساس سرشماري سال 85 ، 8 ميليون نفر مجرد و ازدواج نكرده كه اكثرا بين 20 تا 24 سال سن دارند، در كشور زندگي مي كنند كه آمار بالايي است.
رئيس مركز بهداشت شهرستان بيرجند مناسبت ترين سن را براي باروري 20 تا 30 سال عنوان كرد و افزود: زنان از 15 تا 49 سال توان باروري دارند. زنگويي با بيان اينكه بر اساس سرشماري سال 90 متوسط سن بارداري در كشور 23 سال است، بيان كرد: عده اي از اشتغال بانوان به عنوان مانعي براي بارداري ياد مي كنند كه در همين راستا بايد بر اساس سياست هاي جمعيتي كشور حمايت هايي از بانوان شاغل در حين و بعد بارداري انجام شود تا خانواده ها دغدغه اي در اين زمينه نداشته باشند.
3 ميليون زوج نابارور در كشور
وي با اشاره به اينكه 3 ميليون زوج در كشور با مشكل ناباروري روبرو هستند درمان اين افراد را منوط به حمايت هاي سازمان هاي بيمه گر عنوان كرد و ادامه داد : هر چند آمار ازدواج در كشور روند افزايشي را نشان مي دهد اما طلاق هم رشد صعودي را نشان مي دهد كه خود بر نرخ جمعيتي بسيار تأثيرگذار است.
غفلت مسئولان در دهه 70 و پيري جمعيت در سال هاي آينده
امام جمعه شهرستان خوسف هم در ادامه اين همايش به بيان سياست هاي كلي جمعيتي ابلاغيه مقام معظم رهبري پرداخت و با بيان اينكه غفلت مسئولان در دهه 70 و ترويج فرزند كمتر زندگي بهتر باعث شده تا اكنون شاهد وضعيت نگران كننده اي در كشور باشيم، گفت: در صورت ادامه روند فعلي رشد جمعيت ايران در آينده نزديك متوقف خواهد شد و در سال هاي نه چندان دور شاهد پيري جمعيتي خواهيم بود كه نتيجه آن كاهش نسل جوان و توان دفاعي كشور خواهدبود. حجت الاسلام والمسلمين شاه بيگي بازنگري در سياست هاي جمعيتي كشور را الزامي دانست و بر لزوم توجه به مسائل مهمي مانند سبك زندگي اسلامي، قداست خانواده، ازدواج و كاهش سن ازدواج و حمايت از خانواده ها براي فرزندآوري تأكيد كرد.
وي سياست گذاري در حوزه جمعيتي و فرزندآوري را نيازمند ورود تمامي وزارتخانه ها دانست و افزود: براي ترغيب مردم به ازدواج و فرزند آوري بايد وزارتخانه هاي مختلفي حمايت هاي لازم را داشته باشند چرا كه اين حمايت ها بتنهايي از عهده يك وزارت خانه بر نمي آيد . وي هم چنين حمايت از زنان باردار را در قالب بسته هاي حمايتي غذايي به خصوص در خانواده هاي محروم حائز اهميت دانست و گفت: ترس از فقر يكي از دلايل فرزند نياوري و سقط جنين به شمار مي رود.
مهندس شريف زاده عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي بيرجند با رد ادعا هاي مربوط به تاثير اقدامات نظام سلامت در كاهش فرزند آوري با ارايه نمودار كاهشي وضعيت جمعيت كشور از سال ها، قبل تراز شروع برنامه تنظيم خانواده در كشور گفت: كاهش نرخ باروري مولفه اي چند وجهي است و عوامل مختلفي در انتخاب خانوار ها براي داشتن فرزند بيشتر تاثير گذار مي باشد.
شريف زاده با تجزيه و تحليل شاخص هاي بارداري سالم در خراسان جنوبي و شهرستان بيرجند عنوان كرد برخلاف ساير استان ها نرخ رشد جمعيت در استان خراسان جنوبي از نرم كشوري بسيار بالاتر بوده و برخلاف تصور بعد خانوار در استان خراسان جنوبي مطلوب است.
وي توجه به نرخ افزايش جمعيت را براي استان هاي بزرگ همچون تهران ،سمنان وديگر استان هاي با نرخ پايين جمعيتي را مهم ارزيابي كرد و گفت: سلامت مادر و كودك از مهمترين اصول در افزايش نرخ جمعيت به شمار مي رود و در اولويت برنامه هاي بهداشتي از اهميت بالايي برخوردار است .
.
نظر دهید