پویش ملی سلامت یک گام دیگر به جلو برداشت
از یکم لغایت هفتم بهمن ماه پویش ملی سلامت با موضوع نمک و با شعار: «انتخاب همه، نمک کم، اما تصفیه شده یددار» اجرا می شود
دکتر بهرامی نژاد در گفتگو با روابط عمومی مرکز بهداشت بیرجند گفت: در بحث نمک طعام دو موضوع مهم است یکی مقدار مصرف و دیگر نوع نمک طعام مصرفی خانوار هست.
در خصوص مقدار مصرف نمک، برای افرادی که بیماری خاصی ندارند توصیه شده کمتر از 5گرم در یک روز باشد که تقریباً معادل یک قاشق چایخوری است. اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این هست که در اکثر غذاهایی که ما در طول روز استفاده می کنیم خصوصاً مواد غذایی که در کارخانه ها تهیه و یا فراوری شده اند در تهیه آن از نمک(NaCl )استفاده شده است مثل بیسکویت،کنسرو، نان... اگر بسته بندی داشته باشند بر روی برچسب آن هم قید شده است پس میزان نمک طعامی که در خانه استفاده می کنیم خیلی باید کمتر از 5گرم باشد.
رئیس مرکز بهداشت بیرجند ادامه داد: من توصیه می کنم افراد بر روی سلامتی شان ریسک نکنند. و به بعضی اخبار که در فضای مجازی منتشر شده و منبع آن یا مشخص نیست یا منبع مطلب اعلام شده جعلی است اطمینان نکنند. مشکلاتی که استفاده زیاد نمک طعام در ایجاد پرفشاری خون،بیماریهای کلیوی...ایجاد می کند امروزه در علم پزشکی مصداق، اظهر من الشمس هست زیرا علاوه بر متخصصین علم پزشکی و تغذیه کشورمان، انجمن های علمی دنیا منجمله در اروپا ،آمریکا این مطلب را تایید کرده اند.
در مورد نوع نمک تاکید موکد می کنم که افراد نمک تصفیه شده ید دار خریداری و مصرف نمایند. عنصر ید در تغذیه همه ی سنین لازم هست ولی در مادران باردار و شیرده ،کودکان و سنین بلوغ اهمیت بیشتری دارد . ناهنجاری های مادرزادی، عقب ماندگی رشد، کری و لالی، سقط و مرده زایی، هیپوتیروئیدی مادرزادی، کاهش ضریب هوشی، اختلال در قدرت یادگیری و افت تحصیلی، خستگی و تضعیف سیستم ایمنی از عوارض کمبود ید هست که بسته به سن فرد، در آنها می تواند بروز پیدا کند.
خوشبختانه ما در اکثر مراکز شهری بیرجند حداقل به صورت پاره وقت کارشناس تغذیه داریم که می توانند با دلایل علمی و مستند پاسخگوی سوالات و ابهامات مردم باشند.
در پایان از همه مردم می خواهم در موضوعات سلامت محور، رسانه باشند، شاید اطلاع رسانی یک پیام بیشتر، باعث تاثیرگذاری بیشتر و جلوگیری از بیماری یک نفر در آینده شود.